Online képszerkesztő gyöngyszem

ekkor: 2012-10-13 · Kategória: Képszerkesztés Szakosan

iPiccy, nagy tudással

Újabb internetes gyöngyszem az online képszerkesztők között az iPiccy. Meglepően sokoldalú tudással rendelkezik, pedig teljesen ingyenes és még regisztrálnunk sem kell.

Ha változtatni akarunk valamelyik képünkön semmi mást nem kell tennünk csak az oldalra fellépni, és ott a Start Editing gombra kattintani.

Többféle forrásból feltölthetünk képet, elsősorban a számítógépünkről, de akár webkameráról, vagy megadott URL-ről is. Ha fent a kép máris egy gazdag szerkesztőablakban találjuk magunkat: balra sorakoznak a lehetőségek, csak győzzünk választani belőlük. Természetesen forgathatjuk, átméretezhetjük a képet, sőt ki is vághatunk belőle tetszőleges részeket. Változtathatunk a kontraszton, illetve javíthatunk az alul- és túlexponáltságon.

ipiccy haználata 1

 Bármit állítunk is látni fogjuk mi lesz, ha ezt a beállítást választjuk, a Cancel gombbal vissza is vonhatjuk, ha pedig meg vagyunk elégedve akkor az Apply gombot kell megnyomnunk. A varázspálca megnyomásával újabb szerkesztő gombok kerülnek elő.

Például használhatjuk a szivárvány minden színét is képünkhöz. Van lehetőség arra is, hogy öregítsük képünket vagy épp átalakítsuk, mintha ceruzával lenne rajzolva, hóesést is varázsolhatunk, kollázs is készülhet képünkből. Wanted poszterbe is bele szerkeszthetjük képünket. Lehetőség van a szöveg és a pénzösszeg átírására is.

ipiccy használata 2

ipiccy használata 2

 A kisember fej megnyomásával újabb szerkesztő gombok kerülnek elő. A szemszínt is megváltoztathatjuk, fogat is fehéríthetünk, hajat színezhetünk, sőt a száj színét is átfesthetjük. A következő kis ikon úgy néz ki, mint 3 kék lapocska egymáson. Ha ezt kiválasztjuk újabb ötletes lehetőségek nyílnak meg előttünk. A már megszerkesztett képünkre ráhelyezhetünk más fotókat, különböző szimbólumokat, és felíratok elhelyezésére is van mód. A legkülönfélébb betűtípusokkal, -színekkel és –vastagságokkal vihetünk fel szövegeket a képünkre, sőt akár forgathatjuk is ezt a szöveget.  Használhatjuk vízjelek elhelyezésére is.

Ezt mutatja be ez a kis videó:

A kis festőpaletta  menüpontra kattintva saját magunk is rajzolhatunk képet, de egy már meglévőm is végrehajthatjuk a klasszikus radírozást stb.  Ennél a menüpontnál jobbra már a rétegek is megjelennek, további profi lehetőséggel kibővítve eszköztárunkat. A kis képkeret megnyomásával különböző keretekbe helyezhetjük a képünket vagy éppen a tükörképét varázsolhatjuk elő. A kis kék-fehér tábla  a textúrákat rejti. Ez lehet papír vagy különböző szövetek, természetben előforduló mintázatok például a fű.

ipiccy használata 3

ipiccy használata 3

 

Utolsó lépés lehet, hogy az elkészült művünket lementjük a gépünkre. Ehhez a floppy-ra kell kattintanunk. Itt beállíthatjuk a kép minőségét, megadhatjuk a kép nevét, miközben látni fogjuk a kép méretét is. Ha mindent beállítottunk csak a Save Photo gombot kell megnyomnunk.

ipiccy használata 4

ipiccy használata 4

Összegzés

Az iPiccy áttekinthető és egyszerűen kezelhető, ugyanakkor igazán nagy tudású képszerkesztő. A számítógépünk merevlemezét sem kell terhelnünk, ráadásul bármilyen  gépről elérhetjük a programot, ahol van internet. Ez természetesen igaz a konkurens weboldalakra is, melyek a képszerkesztés témakörben megjelentek az utóbbi időkben. Gyors nagyon a feldolgozás a bonyolultabb műveletek esetén is, de rajzolásra nem ajánlanám…