Trendi megjelenés Google, Facebook, YouTube oldalainkon!

ekkor: 2012-09-16 · Kategória: Pluginok, Kiegészítők

Tedd trendivé a Facebook, vagy Youtube fiókodat!

Operációs rendszereinknél megszokhattuk, hogy különböző témák segítségével tehetjük azok megjelenítését ízlésünknek megfelelővé.
Ugyanez a lehetőség már adott gyakran látogatott weboldalaink esetén is. Ha felmerülne a kérdés, hogy ez a téma miért egy képszerkesztéssel foglalkozó oldalra kerül fel, akkor elmondom a választ: nem csak kész témákat használhatunk fel, hanem saját képeinket is. Ahhoz,hogy igazán személyessé tegyük barangolásunkat az interneten, hasznunkra válhat minden képszerkesztéssel kapcsolatos információ.

Csinálhatunk fotóinkból például montázst, átalakíthatjuk őket, mintha festmények lennének,és felhasználhatjuk az így elkészült képeket háttereknek. A képszerkesztés lehetőséget ad arra, hogy kreativitásunknak ne legyenek határai!
Nincs másra szűkségünk csak egy bővítménnyel kiegészíteni böngészőnket. A neve: Stylish.

Elérhető Mozilla Firefox-hoz és Google Crome-hoz is. Ez a kis kiegészítő lehetővé teszi, hogy Facebook, Youtube, Google  oldalaink is személyre szabhatóvá válhassanak különböző skin-ek felhasználásával.

Mindenki megtalálhatja a stílusok között a neki leginkább megfelelőt. Hisz a lehetőségek száma végtelen.

Mozilla Firefox esetén

Itt tudod letölteni a plugint:

LETÖLTÉS Mozillához

A bővítmény hozzáadása a következőképp történik: nincs más dolgunk, mint az Add to Firefox (Hozzáadás ehhez: firefox) gombot megnyomni .Ha a hozzáadás megtörtént a böngészőnk kérni fog egy újraindítást.

A  Chrome böngészővel

Itt sem nehezebb a dolgunk. Ott is erre a bővítményre van szükségünk.

LETÖLTÉS Chrome böngészővel

Keresd meg saját stílusod!

Ebben az esetben a hozzáadást kell választanuk. Ha ez megtörtént a nehezén már túl is vagyunk. Bővítményünk már van, itt az ideje megkeresni a nekünk megfelelő témát. A lehető legegyszerűbb megoldást mutatom meg először, amikor csak egy gombot kell majd megnyomnunk.

Itt kereshetsz a témák között!

Ezen az oldalon elég nagy a választék, és nem csak Facebook témákból.Ha megtetszik valamelyik téma semmi mást nem kell tennünk csak egyszerűen a kép melletti kék elnevezésre ráklikkelni. A kiválasztott témánk megnyílik egy új lapon. Ott találjuk a telepítő gombot is: Install with stylish!

Előfordulhat, hogy a kiválasztott külső még sem tetszik annyira,vagy egyszerűen egy másik sokkal jobban megtetszik. Semmi gond. A feltelepített témákat kedvünkre variálhatjuk, letilthatjuk vagy éppen törölhetjük is. Bátran lehet próbálkozni ,mert semmit nem ronthatunk el, semmi vissza nem vonhatót nem csinálhatunk.

Ez volt a legegyszerűbb megoldása a témák letöltésének. A következő oldal is sok lehetőséget rejt, de itt már kicsit más a telepítés módja. A témák kategóriába vannak sorolva ezzel segítenek is a választásban.
Ez az oldal az FBSKIN!

Válasszuk ki a Download gombot. A következőt fogjuk látni:

A facebook skin generátor alatti ablakban levő információt ki kell másolnunk úgy ahogy van.

Mozilla alatt

Firefox esetén az Eszközök–>Kiegészítők ablakot megnyitjuk, kiválasztjuk a stílusfájlokat, ha ez megtörténik látni fogunk egy gombot Új stílusfájl készítése. A későbbiekben ugyan itt, a kiegészítőkezelőben találjuk stílus fáljainkat ahol lehetőségünk van letiltásra, törlésre is. Ha ezt kiválasztjuk egy kis ablak nyílik meg felső sorában adhatunk témánknak egy nevet majd a beillesztés gomb alatti részre áthelyezve a kurzorunkat szépen beillesztjük a kimásolt információkat. Következő lépés a mentés gomb megnyomása. Irány a Facebook, Google, Youtube, tumblr vagy ha már be vagyunk jelentkezve frissítsünk rá az oldalra.

Chrome alatt

Ha a böngészőnk Chrome akkor a Stylish kis ikonjára klikkelve a Manage instant syles (Telepített stílusok) opciót válasszuk ki majd a Write new styles-t (Írj új stilust) .Itt is adunk neki egy nevet majd a kód melletti négyzetbe beillesztjük a FB Skin generátor alatti, kimásolt információkat. Ha ez meg van Save (Kivéve) és a témánk már használható is.

Ez a kis video is a segítségetekre lehet:

Hátterezd oldalaidat!

Arra is lehetőség van,hogy bármilyen az interneten talált képet vagy akár a kedvenc fotónkat lássuk viszont a Facebook illetve a Google háttereként. Itt a Képszerkesztés oldalon is rengeteg ötletet használhatunk fel arra, hogy képeinkből kihozzuk a maximumot és az így elkészült képeket viszont láthatjuk internetezés közben is.
Egy képre lesz szükségünk és a http://www.fbskin.com/generator/ oldalra.

Itt egy kis videó segítségül!

1 lépés

Tegyük fel nagyon szeretjük a delfines képeket. Keressünk az interneten ilyeneket. A keresőbe beírva rengeteg találatot kapunk olyan oldalakból, ahol ilyen képeket találunk.Nézelődjünk és válasszunk ki egyet, ami tetszik. Semmi más dolgunk nincs csak annyi, hogy az egér jobb gombját megnyomjuk és a kép megjelenítése opciót kiválasszuk. Arra azért figyeljünk, hogy ne egy túl kis felbontású képet válasszunk ki. Egy 1000px*700px már jó lesz. Ekkor egy külön oldalon fogjuk látni a delfineinket. Ki kell másolnunk a böngészőnkből az URL-t. A Google Chrome böngészőben ha egy képre az egér jobb gombjával rányomunk, találunk egy hasznos opciót ez a Kép URL-jének másolása. Ez az opció megkönnyíti a dolgunkat.

2. lépés

A kimásolt címet beillesztjük a Fb Skin generátor oldalán a Background URL felirat melletti sávba. Ha ezt megtettünk már látni is fogjuk előnézetben ,hogy fog kinézni az oldalunk a képpel a háttérben.A Transparente (átlátszó legyen-e), Remove Aps (hirdetések eltávolítsa)további lehetőséget nyújt a testreszabásban. Ha készen vagyunk nyomjuk meg a Generate (generál) gombot.A feladatunk ismét az, hogy kimásoljuk a Facebook skin result felírat alatti ablakban található információkat. A kiegészítőkezelőben új stílusfájt hozunk létre,aminek adunk egy nevet és beillesztjük a kimásolt adatokat. Facebook oldalunk új külsőt kapott!