Arctorzító plugin – FaceControl

ekkor: 2011-05-22 · Kategória: Pluginok, Kiegészítők

Az egyik legegyszerűbb plugin

Ebben a cikkben az egyik legegyszerűbb plugint fogom bemutatni, amit eddig láttam. Gondolok itt a méretére, és a funkciójára is. Egyetlen célja van, mégpedig az arctorzítás. Elég sokan vannak akik úgy kezdik el a Photoshopos pályafutásukat, hogy elkezdik az ismerősök, családtagok, esetleg saját képeiket szerkesztgetni. Hamar ráébred mindenki, hogy nagyon könnyedén lehet vicces dolgokat alkotni, pláne egy ilyen komoly szoftverrel.

Működése

A plugin egyszerű elven működik. Egy algoritmus segítségével beméri az arc főbb jellemvonásait: a szemeket, a szájat, a többit csak viszonyítási pontnak használja. Automatikusan számít arra, hogy egy arcot ábrázoló kép lesz betöltve, és ezt vegye a felhasználó is figyelembe, hiszen ezért FaceControl (ArcKezelés) a hivatalos neve. Más képpel nem nagyon produkál eredményt. Legjobb, ha nem túl nagy méretű képekkel kísérletezünk, mert azzal nem is lesz túl látványos az eredmény. A program egyetlen csúszkával vezérelhető, aminek a neve “Expression”, vagyis találóan arckifejezés. Ezt eltolhatjuk -50 és +50 értékig, és ettől függően változik az arckifejezés. Ennyit tud. Viszont ezt bombabiztosan, és gyorsan.

Telepítése

×A Plugin csak a 32 bites Photoshop verziókkal működik együtt! (Photoshop CS2-től CS5-ig!)

Viszont ez nem probléma, mert aki a 64 bites verziót használja, az is elindíthatja 32 biten, hiszen a Photoshop erre külön ikont rakott ki. Figyeljünk oda, hogy mit indítunk el.

 FaceControl_telepitese_kepszerkesztes_plugin

A telepítés is igen egyszerű. Ha minden sikeres volt, akkor a 32 bites Photoshopunkat megnyitjuk és a Szűrők -> Redfield -> Face Control menüben már indíthatjuk is.

Működés közben

Bármilyen arccal kipróbálhatjuk, az sem baj, ha nem pont szemből lett fényképezve. Az első képen Cameron Diaz-t választottam.

 cameron-diaz_arc_torzito_plugin_kepszerkesztes

cameron-diaz_arc_torzito_plugin_kepszerkesztes_panel

Itt látható az a bizonyos egyetlen “csúszka”, melyet tologatva oldalt már láthatjuk is az eredményt. Ha tetszik, akkor pipa, és átalakítja az egész képet.

 cameron-diaz_arc_torzito_plugin_kepszerkesztes_1

megan_fox_arc_torzitas_kepszerkesztes

Ha nem pont szemből dolgozik a plugin, akkor nem tökéletes a végeredmény sem. Viszont ígyis-úgyis vicces.

avril_lavigne_arc_torzitas_kepszerkesztes

A “-50”-es értékkel elég sunyi fejeket össze lehet hozni.

kiszel_tunde_arc_torzitas_kepszerkesztes

 No Comment.