Háttér megváltoztatása, gyors kijelölés eszköz használata

ekkor: 2011-07-17 · Kategória: Photoshop

Gyors kivágás, háttér változtatás

Ismét egy nagyon hasznos tutorialt hoztam nektek. Megpróbálom átadni, hogyan tanultam meg a gyors kijelölés eszközt használni, miként sajátítottam el alakok kivágását, hátterek változtatását. Hozzá is kezdek…

Kell ugye egy alapkép, szokás szerint:

ryan_giggs_wallpaper

 1

Gyors kijelölés eszközzel máris hozzá lehet kezdeni kivágni az alakot, a lentebbi képek alapján.

Ezen fajta kijelöléshez nem kell nyomva tartanunk semmilyen gombot, csak simán jelöljük ki az általunk használni kívánt részt. Később finomíthatjuk a szegélyt, radíroznunk is kell majd, szóval ne törődjünk vele, hogyha a szegélyeknél maradnak az eredeti háttérből részletek. Mint látni fogjátok a lentebbi képen, Nálam a keze közötti rész is beleesik a kijelölésbe, semmi gond, később úgy is korrigálni fogom.

Ha úgy látjuk készen van a kijelölésünk, pusztán másoljuk le és illesszük be (ctrl+c – ctrl+v/jobb klikk másolás/beillesztés).

2

31

Ezek után kivehetjük az alapképet.

Tegyünk a kivágott képünk alá egy tetszőleges, megfelelő méretű képet, ez lesz az új háttér. Én ezt használtam. Radír eszközzel finoman radírozzuk ki az általam is példaként megjelölt részeket.

Radír eszköz megfelelő használatára és gyakorlására az előző tutorial-omból, vagy az oldalon böngészve más posztokból van lehetőség.

41

Kivágott képünk Keverési beállításainál megadhatunk Külső, esetleg Belső ragyogást is, viszont ebben az esetben túl élesek a szegélyek, és ha szépen radírozunk nincs rá szükségünk.

Ha készen vagyunk, nincs más hátra, mint lemásolni az általunk berakott hátteret, és – Kép–>Korrekciók–>Fekete-fehér… – menüben fekete-fehérré tenni.

Íme…

51

A végső kép:

final_giggs

Természetesen mint minden tutorial-omnál, most is elmondom, ha valaki egyszerűnek találja, nyugodtam túlképzelheti, ha megvan hozzá a megfelelő tudása és kitartása. Egy-egy ilyen tutorial 30-50 képből állna, ha elkezdeném további alakokkal, rétegekkel, betűkkel és mintákkal bombázni.

Csupán szeretném lényegre törően és egyszerűen átadni tapasztalataimat, tudásomat és ha ez legalább annyira hasznos lesz valakinek, mint Nekem akkor, már megérte.