Graffiti készítése Photoshoppal

ekkor: 2011-10-22 · Kategória: Photoshop

Egyszerű Graffiti – Festék Nélkül!

Filip Komorowski tutorialjában most megtudhattok egy nagyon egyszerű módot arra, hogy a skicceiteket hogyan töltsétek ki látványos módon!

1. Skicc

Az első lépés egy tömör rajz, amiben tüntessétek fel a körvonalakat, és az alapvetőbb részleteket. Felhasználhatunk több rajzot is, a megfelelő végeredmény érdekében. Ha kész vagyunk be is szkennelhetjük a képeket, és egy alsó réteg-ként alkalmazva könnyebben fogunk boldogulni a következő lépésekben.

2. Alap Élek kidolgozása

A rajzolt képünk alapján le kell követnünk az éleket és a fontos körvonalakat. Ehhez használjuk a Pen Tool-t, a különböző betűk éleit külön rétegben is elhelyezhetjük már a kezdetekben is, így megkönnyítjük saját dolgunkat. Könnyebb lesz beállítani a közöket a betűk közt és formázni is tudjuk majd egyenként a betűket.

3. Outline:

Ebben a lépésben vonjuk össze a betű rétegeket, és alkalmazzunk egy Outline effektet, ezt a rétegbeállításoknál tudjuk megtenni. Ízlés szerint állítsuk be a Stroke-ot.

4. 3D Stroke

Alkalmazzunk egy 3D Stroke effektet, így tulajdonképpen megduplázzuk a körvonalakat. Az irányt állítsuk be ugyan úgy, ahogy a betűk is állnak, így nem tévedhetünk. A rétegeket is összevonhatjuk tetszés szerint, majd nincs más dolgunk, mint kitöltetni a körvonalak közti helyeket.

5. Belső Árnyék

Ennél a lépésnél egy trükköt fogok bemutatni; meg kell dupláznunk azt a réteget, melyen a betűink vannak. Létrehozunk egy négyzetet, a betűnk színének egyik sötétebb árnyalatából, majd ezt fogjuk szerkeszteni. Használjunk ismét egy Stroke effektet, hogy a betűkben a körvonalak jobban kiéleződjenek. Ki kell vágni az oda nem illő részeket, ehhez használhatjuk a radírt is. A végén az egész rétegre smoothness effektet adunk. Íme egy szemléltető ábra:

6. Magasfények

Ezek az effektek a megvilágítás hatást tökéletesítik. Itt csak 2 féle “Highlights” volt megrajzolva, a többit másolással, irány és méret változtatással illesztettem a képre.

7. Részletek

Képünk majdnem kész, még hozzáadtam egy festék-folyást és egy árnyékot a kis “F” betű fölé.

8. Végső képünk

Végső képünkre került még egy vetett árnyék, a kontrasztok miatt.