Kreatív logó készítés Csurgától. Kérj ajánlatot a Kapcsolat menüpontban!
Open
X

Képek beszerzése cikkekhez. Kell pár jó képe a cikkeidhez?

NEW Header -képek beszerzése online tartalmakhoz

Tartalom Marketing

Biztosan sokan hallottatok már az úgynevezett Online Tartalom-Marketingről, melynek keretein belül szövegírást vállalnak, illetve komplett, kész cikkeket lehet vásárolni honlapjainkra. Ez a Keresőmarketing (SEO) egyik legújabb, fejlődésben lévő iparága, mely felé halad a világ.

Mindenki látogatókat akar, ráadásul releváns látogatókat, akik oldalunk funkciójának megfelelően az általunk kijelölt konverziós cél teljesüljön. Ha valaki megijedt volna a sok egymásra halmozott szakmai szótól, nem kell megijedni, magyarul arról van szó, hogy a látogatókat irányítani kell ahhoz, hogy vásároljanak, illetve igénybe vegyék szolgáltatásainkat. Erre rengeteg eszköz van, de az egyik legfontosabb a weboldal kialakítása.

A képek szerepe

Egy a lényeg, ne a keresőmotoroknak írjuk a cikkeket! Nagyon fontos, hogy a tartalom olvasható, tagolt, és igényes legyen. Erre az egyik legjobb módszer a jó minőségű, releváns képek használata. Vitathatatlan, hogy egy nagyon jó webdesign is könnyen lerontható rossz minőségű, nem odaillő képekkel. Sokan nem szeretnének bajlódni ezzel a kérdéssel, inkább a szövegekkel együtt megvennék a hozzájuk passzoló képeket is.

Rendelés menete

Tőlem lehet rendelni képeket, egyenlőre csak előzetes egyeztetés alapján. Az árak egyenlőre egyedileg vannak megállapítva (ugyanis téma-függő, hogy mennyire könnyű beszerezni a képeket), de nagyságrendileg 300Ft-500Ft az árkategória. Az alsó határ 50 kép és a képek blogokba beilleszthető (közepes felbontásúak). Természetesen kérhető nagy-felbontású változatban is, de az ár módosul!

A képek tulajdonságai

  • Megfelelő licenc-el rendelkező képeket.
  • Válogatott, téma-specifikus képeket.
  • Méretre vágott képeket. Közepes felbontásban! (Nagy felbontásért kérj külön árajánlatot!)
  • Különféle effektekkel is kérhetőek (ez az alap áron nem változtat!)

Hogyan működik?

Ha megvannak a cikkek, akkor természetesen kellene a témakör, illetve a pontos elvárás (pl cikkek címei), melyek alapján elkezdhetem a képek válogatását. Ha ez megvan, akkor meg kell állapodnunk a pontos dimenziókban, a kép elrendezésében, illetve a designban. Ha egy honlapnak adott színállásai vannak, akkor érdemes elgondolkodni kereten, vagy esetleg vízjeleken (mely általában a logó, vagy webcím). Ezek nem feláras dolgok és nagyot dobhatnak a “felhasználói élményen”. A cikk következő részében azt mutatom be példákkal, hogy milyen átalakításokkal lehet kérni az adott képeket. Ezt természetesen csak előre egyeztetés alapján tudom elvállalni. Több effekt is mehet egyszerre a képekre (viszont mindegyik képet egységesen fogom küldeni, tehát azonos effektek alkalmazásával).

Effektek és elrendezések

Az effektek természetesen csak példák, más egyedileg kitalált ötlet is szóba jöhet, minden csak megbeszélés kérdése.

Alapkép

Alap kép

Ez lesz az alapkép, mellyel szemléltetem a lehetőségeket.

Elrendezések

Részletek kiemelése

Ha megfelelő minőségű a kép-alapanyagunk, akkor lehetőség van a részletek kiemelésére. Erre a “zoom” a legegyszerűbb technika.

Álló kép

Mivel sokfajta honlappal találkoztam már, természetesen az elrendezés fontos kérdés. Lehet négyzet alapú, fektetett téglalap, vagy éppen álló is.

Fekvő kép

Vízjelezett

Whole Red Snapper bxp159835h

Fontos, hogy képeink egyediségét megőrizzük és megvédjük a lopásoktól. Ennek egyik legegyszerűbb módja a vízjel, melyet a közhiedelemmel ellentétben lehet igényes módon is használni.

Keretek

Whole Red Snapper bxp159835h

A keretek több célúak: egyrészt egységes kinézetet adhatnak képeinknek, másrészt figyelemfelkeltő hatásúak is lehetnek.

Whole Red Snapper bxp159835h

Ez is egy keret, de egy fényes (tükröződő) felület hatás van alkalmazva a képen, mellyel még egyedibbé és egységesebbé tehetjük őket.

Effektek

Whole Red Snapper bxp159835h

A színeket is könnyű átalakítani, hogy kellően beleilleszkedjenek oldalunk színvilágába.

Whole Red Snapper bxp159835h

Álomszerű fényeffektek használatára is van lehetőség.

Whole Red Snapper bxp159835h

Különböző stilizált képek (pl rajz hatású, vagy teljesen egyedileg megalkotott stílusok) is megvalósíthatóak.

 

Vélemény, hozzászólás?